Contoh Parikan Bahasa Jawa Lengkap

Diposting pada

Hai jumpa lagi dengan admin wagirmedia.com, kali ini saya akan memberikan contoh contoh parikan bahasa jawa lengkap yang bisa kita lihat di bawah ini.

Tawon ngentup siseh gulu
Pejabat korup ojo ditiru

Ali ali mata telu
Aja lali pada sinau

Menyang pasar nitih sekuter
Nitih sekuter keno paku
Yen arep dadi bocah pinter
Mulo podo srepeg sinau

Wit gedhang cacahe telu
Cintaku terhalang brengose bapakmu

Tuku gelang neng sekaten
Suwe ilang, bareng ketok wis dadi manten

Bakwan jagung diwenehi merico
Yen wis kadung, kate diapakno

Golek banyu tekan jerman
Ora kudu ayu sing penting nyaman

Suket teles kudanan sore
Atiku ngenes mikirno kowe

Pasar kramat pulau bawean
Malem jumat turune dewean

Jenang abang dikek i tonggo
Awak meriang, sing dikangeni ora teko

Wedang bubuk gulo tebu
Moto ngantuk njaluk turu

Mangan klepon ning pinggir pulau
Jare wes move on kok isi galau

Nyambut gawe maculi sawah
Ora karo kowe ora masalah

Tuku buku ning suroboyo
Penak karo aku kok milih wong liyo

Jogja malang suroboyo
Kadung sayang ora wani kondo

Nah demikian info parikan basa jawa lucu.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *